Miért fontos a SEO optimalizálás 2024-ben is?

miért fontos a SEO optimalizálás

Szia!

Tudtad, hogy a kereső vásárlók 90%-a az első oldal után már nem keresgél tovább?

Meggyőződésem, hogy te is örülnél, ha nem kellene egy vagyont fizess a reklámokért, annak érdekében, hogy rátaláljanak az oldaladra és a szolgáltatásaidra. Éppen ezért a weboldalad az első oldalon kell legyen a találati listán az adott kulcsszóra rákeresve.

A SEO optimalizálással ez könnyen megvalósítható.

Mi a SEO kereső optimalizálás?

A SEO rövidítés jelentése az angol Search Engine Optimization kifejezésből ered, mely magyarul keresőoptimalizálást jelent.

Ez alatt azt értem, amikor a keresők organikus találatok helyezései kijavítódnak egy jobbra.

Nem tudod mit jelent az organikus találat? Ezt is elmagyarázom!

Az organikus találatok azok az oldalak egy keresőmotor találatai között, amelyek indexelésért és megjelenéséért nem fizettek, például a Google-nek. Ez a folyamat több weboldalon történő vásárlást és ügyfelet hoz számodra, mint a különböző marketingfogások.

Ebből kifolyólag a SEO optimalizálás az online marketing egyik legnépszerűbb eszköze közé tartozik.

Mi a célja valójában a keresőoptimalizálásnak?

Az a célja, hogy honlapod a keresőmotorok (Google, Bing, Yahoo) találati oldalain minél magasabb helyezést érjen el, és így nagyobb forgalomra tehet szert.

A SEO optimalizálás biztosítja, hogy egy webhely elérhető legyen a keresőmotorok számára is, hiszen anélkül nem találnak rá az oldaladra, csak ha beírják a pontos címet.

Vegyük például a feleségem weboldalát és szolgáltatásait. A feleségem foglalkozása ügyvéd a honlapja pedig takacskatokata.ro.

Ha valaki keres ügyvédet Sepsiszentgyörgyön, ezt fogja beírni a Google-ba. Ha a Google nem tudja, hogy a takacskatokata.ro weboldal tulajdonképpen egy sepsiszentgyörgyi ügyvéd oldala, akkor erre a keresésre sose fogja megjeleníteni, CSAK ha a keresőben beírod a weboldal nevét.

Ezért az oldalát úgy optimalizáltuk, hogy a Google tudja, hogy a takacskatokata.ro tulajdonképpen egy ügyvédi iroda mely Sepsiszentgyörgyön kínálja szolgáltatásait.

Szakembertől is kérhetsz segítséget vagy magad is tudod optimalizálni, ha elsajátítod a tudnivalókat.

Ha neked ez terhet jelent, mi elvégezzük helyetted! A keresőoptimalizált weboldal készítő szolgáltatásunkat számodra találtuk ki.

A SEO optimalizálás egy hosszú folyamat

Megjegyezném, hogy a SEO optimalizálás egy hosszú folyamat, nem megy egyik percről a másikra. Akár hónapokig is eltarthat, de kárpótól ha elkészült. Ingyen hoz vásárlókat és nem kell egy vagyont fizess reklámokra.

Fontos tudni, hogy keresőoptimalizálás nélkül nemfog előre kerülni az oldalad egy kompetitív piaci szegmensen, így mindig csak fizetős reklámozásból tudsz látogatót csábítani az oldaladra. Messze nem szerzel még így sem annyi ügyfelet.

Észben kell tartani azt is, hogy a Google algoritmusai folyamatosan bővülnek és fejlődnek, ezért a SEO-val is rendszeresen kell foglalkozni, hogy tartalmaid mindig optimalizáltak maradhassanak az aktuális elvárások szerint, akárcsak a karbantartással.

Miért fontos a SEO optimalizálás?

Amikor megszületik a weboldalad, a Google rögtön észreveszi és rangsorolni kezd.

Az új oldalak leghátra kerülnek, így ha például egy vásárló rákeres egy kulcsszóra, például „zöld szoknya”, akkor a te oldalad valahol a 100-ik találat után jelenik meg.

Ahogy az elején is említettem, a vásárlók többsége nem jut el a 100-ik oldalra, és ez rossz hír számodra. Ha a honlapod nincs az első 10 találatban, kicsi az esélye, viszont ha az első 3-ban szerepel nyerő lehet! 

A keresőoptimalizálás egyik fontos része a kulcsszókutatás, amiből kiderül, hogy milyen elnevezést érdemes használni, még arra is ad ötleteket, hogy milyen termékre, szolgáltatásra van igény a piacon.

Ehhez azonban tudnod kell, hogy ki a célközönséged, kiknek akarod eladni a terméked.

Minél többször látják az internetezők, hogy a te terméked jelenik meg a kereséseikre, annál nagyon bizalmat tulajdonítanak neked. Ezért is hasznos a SEO.

Nem csak kereskedelmi szándék állhat a keresések mögött, hiszen gyakori, az információ- és webhely keresés, amit a Google-on, vagy egy másik keresőmotoron keresztül próbál megtalálni a kliens, erre is alkalmas a SEO.

7 ok röviden, amiért fontos a SEO kereső optimalizálás

  • fontos szerepet játszik abban, hogy megtalálják a weboldalad;
  • a konkurensed is csinálja;
  • tartós helyezésjavítás;
  • ingyen hoz látogatokat és vásárlókat;
  • sokkal olcsóbb, mint a fizetett hirdetések;
  • ha keresőoptimalizálva van a honlapod az adott kulcsszóra, olcsóbb lesz a hirdetés is;
  • sok száz kulcsszóra ad megoldást a SEO optimalizálás.

Kinek ajánlott a SEO optimalizálás?

  • Ha fontos számodra, hogy minél többen megtalálják és elérjék a honlapod, illetve, hogy az organikus találati listán az első között legyél, akkor elengedhetetlen ez a folyamat.
  • Helyi vállalkozásoknak/vállalkozóknak, akik helyi szinten ajánlják szolgáltatásaikat. Kihagyhatatlan a SEO mert ezt könnyebben lehet elérni, mint egy országos vagy világszintű szolgáltatást / terméket nyújtó céget.
  • Ha fontos, hogy ne csak addig legyenek ügyfeleid, ameddig fizeted a hirdetéseket.

A Google részéről ez egy visszautasíthatatlan lehetőség az előrelépéshez.

Ha szakembertől kérsz segítséget, azért fizetned kell, de hosszú távon sokkal hálásabb, mint a fizetett reklám. Egy frissen létrehozott weboldal megtalálásában nagy szerepet játszik a SEO, különben 1 % az esélye, hogy valaki rábukkan.

Mindenképp próbáld ki és nem fogsz csalódni!

Legyél egy lépéssel a konkurensed előtt! A SEO optimalizálással ingyen szerezhetsz klienseket, könnyen rátalálnak az oldaladra és olcsóbb is mint a folytonos fizetett reklám.

Ha még nincs honlapod de szeretnél egyet ajánlom a Keresőoptimalizált weboldal készítés szolgáltatásunkat, vag ha már van weoldalad kérhetsz egy külön ajánlatot SEO optimalizálásra.

Hasonló cikkek