Miért a WordPress tökéletes számodra wedoldal készítésére?

De ce sa alegi wordpress

Szia!

Mit szólnál ahhoz, ha saját magad is eltudnád készíteni a weboldalad, anélkül, hogy elvégezted volna a programozói egyetemet? Képzeld el, hogy ez nemcsak ámítás, mert valóban lehetséges, hogy megtervezd az álomoldalad, ha a WordPress rendszerét választod! Jól hangzik, nem?

De mi az a WordPress?

Egy népszerű tartalomkezelő rendszer (CMS), mely blogok, weboldalak, webshopok készítésére alkalmas kódolás nélkül. Egy nagyon jó tulajdonsága a sok közül, az hogy felhasználóbarát, ami azt jelenti, hogy nagyon könnyen tudsz tartalmakat feltölteni.

Sok olyan oldallal találkoztam már, amelyek Drupal, Joomla vagy más tartalomkezelő rendszerbe volt felépítve és a kliensek legnagyobb baja az volt, hogy nem felhasználóbarát. Nagyon nehezen tudtak tartalmat gyártani.

A WordPress a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer.

Ha kipróbálod a WordPress-t nem fogsz csalódni, rövid időn belül számodra is lehetséges lesz, hogy bejegyzéseket hozz létre és elvégezd az alapvető beállításokat. A WP nagyon elterjedt világszerte, ez pedig azt jelenti, hogy jelenleg 43% a létező weboldalaknak WordPress alapú (W3Techs, 2022 https://w3techs.com/technologies/overview/content_management).

Megéri kipróbálni!

6 ok, amiért a WordPress az igazi számodra!

  1. magyar nyelven is elérhető;
  2. szaktudás nélkül is készíthetsz vele honlapot vagy blogot;
  3. használata ingyenes;
  4. WordPress‑hez nagyon sok különböző ingyenes és fizetős bővítmény, valamint webdesign sablon elérhető, amikkel személyre szabott, az általad igényelt funkciókkal rendelkező oldalt tudsz készíteni;
  5. kíméletesebb a bankkártyádhoz, mint egy bevásárlás a mai árakhoz képest;
  6. a WordPress egyik legközkedveltebb tulajdonsága, hogy rengeteg bővítmény (plugin) beépítésére van lehetőség, melyek által a felhasználók és a fejlesztők könnyen továbbfejleszthetik, kiegészíthetik a rendszer alapvető struktúráját és funkcióit.

Hogyan is működik a WordPress?

Amint fentebb már említettem a WP egy CMS rendszer, ami azt jelenti, hogy egyszerűen irányíthatod benne a tartalmaidat, anélkül, hogy bárkit fizess azért, hogy helyetted elvégezze. Ez felesleges, te is könnyen elvégezheted! Te felügyeled a teljes oldalad!

Ami különleges még, hogy nyílt forráskódú rendszer. Ez azt jelenti, hogy mindenki számára elérhető a rendszer alapja kódszinten. Bárki a világon, aki késztetést érez magában vagy kedvet ehhez, fejlesztheti a kódját és új funkciókat, megoldásokat hozhat létre a WordPress-hez.

A következő funkción le fog esni az állad.

Szuper előny, hogy SEO-ra (Search Engine Optimization, magyarul keresőoptimalizálás) leghatékonyabb CMS. Ennek a funkciónak köszönhetően nagyobb eséllyel kerülhetsz az első helyekre a Google keresési találatok során.

Ha a cikket olvasva felmerült benned az a kérdés, hogy mi van, ha ez nem működik mobilon, akkor egy percig se aggódj. Jelenleg több mobiltelefonos operációs rendszerre is léteznek alkalmazásai, például WebOS, Android, iOS, Windows Phone és Blackberry rendszerekre, így nemcsak a gépek képernyőin fog megjelenni az oldalad, hanem a telefonok kijelzőin is. Ez automatikusan működik, nagyon kényelmes számodra!

Ha már eddig kitartottál és magadba szívtál minden információt, akkor jogosan teheted fel a következő kérdést?

Biztonságos-e a WordPress?

Ha ezt ennyire egyszerű kezelni, akkor mennyire lehet egyszerű a hackereknek feltörni az oldalt? Nagyon jó kérdés, mondom is rá a választ!

A WordPress alapvetően egy biztonságos rendszer, de csak ha Te is teszel érte.

Mivel a leghasználtabb CMS közé tartozik, ezért a legtámadhatóbb és a legfeltörhetőbb, ha nincs megfelelően védve. Folyamatos felügyelet szükséges!

Mindegy, hogy a felügyeletet te vagy szakember végzi, ahhoz hogy megfelelőképpen működjön az oldalad szükséges a folyamatos felügyelet. Ajánlott, hogy ezt a részét szakemberre bízzuk, aki 99%-ban garantálja az oldalad biztonságát. Mi szívesen elvégezzük helyetted, hogy te 100%-ban az üzletre és az ügyfeleidre koncentrálhass.

Kiküszöbölhető kisebb nehézségek

Nagyobb és összetettebb oldalak karbantartása nehezebb, ajánlott, hogy mindig rendszeresen legyen frissítve és karbantartva, mert e nélkül minden bővítmény előbb vagy utóbb tönkremegy a webhelyeden.

A weboldalad az online irodád hasonló képen a fizikai irodához, ahol fogadod az ügyfeleket. Ugyanúgy az online iroda is azt a szerepet tölti be. Ezért fontos, hogy egy iroda szép és rendezett legyen, úgy a való életben, mint a virtuális világban.

A weboldal karbantartás arról szól, hogy a fizikai irodádban rendszeresen sepregetsz, azaz eltávolítod a koszt, kicserélsz egy-két égőt. Az online irodádban is rendszeresen kell takarítani. Szükséges optimalizálni, azaz eltávolítani a szemetet, frissíteni a WP alaprendszert vagy a használt bővítményt és néha kicseréled a bővítményt.

Ha mindez terhet jelent számodra, nálunk megvásárolhatod a számodra megfelelő karbantartási csomagod!

Alapjáraton a WordPress biztonságos, támadási és feltörési veszély akkor fenyeget, amikor nincs frissítve az alap, a használt bővítmények (pluginok) vagy téma. Egy plusz biztonsági réteget nyújthat, ha egy biztonsági bővítményt telepítünk fel, mint például a Wordfence-t.

Az első lépés, amit te is megtehetsz az oldal biztonsága érdekében, az hogy egy erős felhasználónevet és egy jelszót állítasz be. Az oldaladnak kötelezően https-en kell működnie, a WordPress könnyen kezeli ezt az egészet. Régebb sokkal technikaibb volt a https weboldalt beállítani, manapság két kattintással megoldható, és a WordPress ezt mind megkönnyíti.

Miért éri meg, hogy WordPress alapú legyen a weboldalad?

Egyszerűen integrálhatod majd az email marketing szoftvered, az online fizetési megoldásodat, számlázó rendszeredet. Ez egy előny egy régebbi fejlesztésű HTML weboldalhoz képest.

Az egyszerű blogoktól kezdve a kisebb vállalkozásokon keresztül olyan nagy cégek is használják a WordPress-t, mint a TechCrunch, Sony Music, BBC, Facebook News, Walmart, Mozilla Firefox blog vagy Star Wars.

Nem csak nemzetközi vállalatok használják, hanem magyar nevet is találunk a listán. A következők biztos ismerősek lesznek számodra: Norbi Update, Balázsék Rádió, BKK (Budapesti Közlekedési Központ), Óbuda Önkormányzata.

A kisválallkozók kedvence

A kisvállalkozók körében a legnépszerűbb ez a rendszer. Gondoltad volna?

Azért használják nagyon sokan, mert tökéletes befektetést jelent számukra, mivel valóban olcsó és minőségi weboldalt tudnak vele készíteni.

Ez még nem minden!

A WordPress weboldaladdal és az ingyenesen elérhető WooCommerce nevű webáruház-bővítménnyel tökéletesen működő online áruházat hozhatsz létre nagyon rövid idő alatt.

Mi a WooCommerce? Egy WordPress alapú e-kereskedelmi platform, melynek kezelése szintén nem igényel egyetemi diplomát. A WooCommerce online áruháznak a kezelése könnyen megtanulható, e miatt sem kell fájjon a fejed.

Véleményem szerint egy kezdő vállalkozónak a WordPress weboldal a tökéletes tartalomkezelő rendszer, mivel költséghatékony, könnyen kezelhető, magyar nyelven is elérhető, és elkészítheted álmaid weboldalát általa. A legjobb benne, hogy felhasználóbarát. Kell ennél több?

Remélem kedvet kaptál, hogy megalkosd saját WordPress weboldalad!

Ha szükséged van egy weboldalra, de nem szeretnéd saját magad készíteni, bátran keress meg minket.

Hasonló cikkek