Helyi vállalkozóként miért van szükségem weboldalra?

helyi vállalkozó weboldal

Ha egy helyi vállalkozó vagy és csak egy kis területet szolgálsz ki fölöslegesnek tűnhet a weboldal létrehozása, de nem az!

Tudtad, hogy az emberek az online megjelenés és kommunikáció alapján ítélnek meg egy vállalkozást?

Ha fontosnak tartod, hogy mégtöbb vásárlót elérj, akkor ideje fontolóra venned weboldalad létrehozását.

A helyi vállalkozás

Helyi vállalkozónak azt tekintjük, aki helyi szinten ajánlja termékeit/ szolgáltatásait.

A helyi vállalkozók típusát három csoportba lehet sorolni.

Az első csoportba tartozik az igazi üzlet, ahová ténylegesen ellátogatnak a vásárlók (virágüzlet).

A második csoportba tartozik az a vállalkozó, aki területen szolgáltat, akik kiszállnak az ügyfelekhez (pizzafutár).

Végül a harmadik csoportba tartozik a szolgáltatást nyújtó vállalkozás, ami azt jelenti, hogy közelben élő vagy messziről utazó személyeknek nyújtanak szolgáltatást, például idegenvezetés.

Mindegy, hogy te melyik csoportba sorolod magad, mertmindhárom vállalkozó típusnak ajánlott a vállalkozó weboldal.

Miért van szükséged helyi vállalkozás weboldalra?

Az emberek többsége először interneten keresgél, aztán keresi fel a fizikai boltokat.

Ha te rendelkezel helyi vállalkozás weboldallal és az optimalizálva van, hogy a terméked/ szolgáltatásod helyi szinten jelenjen meg elsőként, akkor jó eséllyel fel is fog keresni téged.

Sőt, ha regisztrálva vagy a Google Cégem profilra, akkor a Google térképen is megjelensz.

Egyre több a tudatos vásárló, akik nem haboznak több kilométerre elmenni, ha azt látják, hogy ott valami jobb.

A helyadatok megadásával segíted a keresőoptimalizálási stratégiát, és a régiódban nem jártas emberek könnyebben megtalálhatják a vállalkozásod.

A keresőmotorok szempontjából fontos, hogy egyedien legyen optimalizálva a weboldalad a kulcsszavakra. Ennek azért van nagy jelentősége, mert hozzájárul, hogy hányadik találatként jelensz meg a keresőben.

Aki a fő kulcsszóra elől helyezkedik el, sokkal több előnyt szerezhet a többiekkel szemben. Ezért is nagyon előny, ha van egy helyi vállalkozás weboldalad.

A weboldalad a vállalkozásod virtuális kirakata, mellyel erősítheted a márkád és a bizalmat a  kliensekben, valamint könnyebben kapcsolatba léphetnek veled.

Ne feledd, hogy vásárlói visszajelzések hatékonyan emelik a céged egy magasabb szintre. Ha te nem tudod hatékonyan megszólítani a vásárlókat, megteszi a versenytársad ellopva ezzel a vásárlóidat.

Egy plusz hasznos tényezője a helyi vállalkozó weboldalnak, hogy a nap 24 órájában működik és akkor is vonzza a látogatókat, amikor te épp a való életben te zárva vagy.

Milyen előnyökkel jár, ha mindkettőt használunk: weboldal + Google cégem (GMB)

Egy példával alátámasztom, a helyi vállalkozás weboldal és a Google Cégem kettősségének jótékony hatását.

A feleségem ügyvéd Sepsiszentgyörgyön. Ha jelenleg keresel ügyvédet Sepsiszentgyörgyön, meglátod, hogy nemcsak a honlapja hanem a Google profilja is elsőként jelenik meg.

Ez a megjelenítés által havonta folyamatosan több ügyfél talál rá, mindez teljesen ingyen, mivel nem kell fizetnie semmilyen hirdetésekre.

A weboldal optimalizálásával sikerült rövid időn belül, hogy Google első legyen az „ügyvéd Sepsiszentgyörgy” kulcsszóra.

A Google Cégem profil többszöri optimalizálásával sikerült, hogy a helyi szolgáltatások listáján is első legyen.

Egy 6 hetes optimalizálási folyamat után sikerült nemcsak a weboldalt, hanem a Google üzleti profilját is első helyére hozni. Ha kedvet kaptál egy helyi vállalkozás weboldalhoz, bátran keress meg!

Neked is segíthetek a Google első helyére jutni.

Milyen hátránya van, ha nincs weboldalad?

Ha nincs vállalkozói weboldalad, akkor hátrányosan indulsz, mivel mindenki internetezik, még az idősek körében sem ritka.

Előbb-utóbb mindenképpen beszélni fognak rólad az interneten, attól függetlenül, hogy jelen vagy-e vagy sem. A már meglévő ügyfeleid itt-ott elfogják mondani a véleményüket, tapasztalataikat a vállalkozásodról.

Ameddig nincsen egy saját, hivatalos honlapod, senki nem fogja tudni, hogy valójában te mit képviselsz, mi számodra a fontos a vállalkozásoddal kapcsolatban, teljes mértékben rá leszel szorulva, hogy mások mondjanak jó dolgokat rólad.

A mai rohanó világban, amelyik vállalkozás nem rendelkezik online jelenléttel, az nem is létezik. Úgy tartom, haladni kell a korral és amire van kereslet, olyan kell legyen a kínálat, különben nehezen marad fenn a céged.  Korszerűen kell kielégítened a vásárlóid és a potenciális vásárlóid igényeit.

Még egy rossz hátránya ha nincs weboldalad. Bizonyára a konkurenciádnak is van weboldala, akkor neked is  kötelezően kell, mert ha neked nincs, mindenki aki rákeres egy termékre az ő weblapján fog kikötni és elviszi a klienseket.

Előfordulhat az is, hogy nem fog megbízni benned a kliens, hiszen nem tudja sehol sem ellenőrizni, tényleg azzal foglalkozol-e, amit mondanak rólad.

Nem engedheted meg magadnak, hogy az emberekre bízd a céged hírnevét, mert mindig akad olyan, akinek nem tudod kielégíteni az igényét.

Ha nem is értesz a modern dolgokhoz vagy idegen tőled, vannak szakemberek, akik megcsinálják helyetted!

8 ok, amiért megéri helyi vállalkozás weboldalt létrehozni

  1. több emberhez eljuthat a terméked: még akkor is, ha csak helyi szinten akarod értékesíteni;
  2. gyors és naprakész kommunikáció: azonnal kitudod írni az újdonságokat;
  3. hitelesebbé válsz: képek, írhatsz magadról, a vállalkozásodról;
  4. pénzt spórolsz: nem kell szórólap, névjegykártya, hanem csak kifizeted a tárhelye és a weboldal elkészítésének költségeit, innentől már csak visszajön a pénz;
  5. haladsz a korral: amilyen a kereslet olyan a kínálat;
  6. megjelensz a keresőben;
  7. megjelenhetsz az első pár találat között: egy jól optimalizált weboldal segítségével;
  8. meggyőző lehetsz: téged fog választani és vásárolni fog.

Ahogy már fentebb említettem, ha nem vagy jelen online, akkor nem is létezel. Napjainkban az a fontos, ami az interneten van.

Ha a te céged is megtalálható, akkor nyert ügyed van. Megkönnyíted a saját dolgod, ha létrehozod a vállalkozó weboldalad, így hitelesebbé válasz az ügyfelek szemében és gyarapíthatod őket.

Gyere és álmodd meg álmaid weboldalát!

Hasonló cikkek