Mi a Google cégem? Van szükségem rá 2024-ben?

mi a google cégem

Szeretnéd, hogy ne csak online, hanem a való életben is könnyen megtalálják a vállalkozásod?

Ha regisztrálsz a Google Cégem profilra mindez lehetséges. Gyere és tarts velem, tudj meg többen róla és garantáltan kedvet kapsz hozzá, ha a cikk végére érsz.

Mi a Google Cégem (GMB)?

A Google cégem (angolul, Google My Business) egy ingyenes felület, amelynek segítségével könnyedén tudod kezelni a vállalatod online jelenlétét.

Mit is jelent ez?

Segítségével felkerülhet a vállalkozásod a Google térképére, abban az esetben, ha rendelkezel fizikai üzlettel.

Vállalkozásodra rákeresve megtalálhatják a cégeddel kapcsolatos legfontosabb információkat és láthatóvá válsz a Google Térképen.

Kell ennél több?

Nagyon egyszerű, hiszen a regisztráció néhány perc, pár adat szükséges hozzá.

Elképesztő tulajdonsága, hogy a látogatók anélkül találják meg könnyen a cégeddel kapcsolatos információkat, honlapodat, webshopodat, hogy neked egy fillért is költened kellene a reklámozásra, ugyanis teljesen ingyenes a felület.

Mire jó a Google Cégem?

Ezzel a fantasztikus cégprofillal bemutathatod a termékeidet szövegesen és képekkel is illusztrálva.

Hatalmas előnnyel indulsz, ha fotókat is feltöltesz a profilodba. Ha üzlethelyiséggel rendelkezel, mindenképp legyen kép az utcafrontról, hogy az érdeklődők könnyen felismerjék!

Amennyiben termékeket árulsz, az állandó választékról is tehetsz fel néhány fotót.

Közzéteheted újdonságaidat, termékeidet, nyitvatartásodat, telefonszámodat, weboldaladat, cég bemutatkozóját és még sok releváns információt.

Minél több hasznos tartalommal töltöd fel a Google Cégem adataid, annál biztosabb, hogy bekerülsz a legrelevánsabb találatok közé és ezzel hatalmas versenyelőnyre tehetsz szert, nem beszélve arról, hogy ezzel kitűnhetsz a konkurenseid közül.

Valljuk be, hogy ez nagyon sokat számít a vállalkozásod szempontjából. Nagy kár lenne nem kihasználni ezt a sok előnyt.

Emlékszel még a „helyi csomagra”? Akkor van esélye bárkinek bekerülni ide, ha megfelelően kitöltött, rendszeresen kezelt Google Cégem fiókja van. Ha még nem olvastad el, ajánlom a „Mi a helyi keresőoptimalizálás” cikket, amiben elmagyarázom azt is, hogy mi a helyi csomag.

Google Cégemnek a “helyi csomag” előnyei mellett jelentős szerepe van az organikus találatok rangsorolásában is. Cserébe, ha jól csinálod az információ feltöltést, folyamatos organikus forgalmat generál, amellyel bevételeid is növekedni fognak.

Miért jó ha megadod a cégadataid?

A cégadataid megadásával megjelenik üzleted a térképen is, minden fontos információt megjelenítve.

Ez azért hasznos számodra, mert manapság az interneten informálódnak az emberek és ha mindenre választ kapnak, amit keresnek, akkor szereztél egy csillagot a cégednek.

Továbbá a cégadataid a keresőoptimalizálás révén akár az elsők között is szerepelhetnek, ez azért jó, mert könnyen felvehetik a kapcsolatot veled a vásárlók.

Ellenőrizni tudod, hogy hány kattintás, foglalás, hívás vagy követés jött létre, mivel a Google statisztikát is mutat erről.

A Google Cégem előnyei

 • ingyenes felület;
 • egyszerűen és gyorsan frissítheted céged adatait;
 • azonnali infót kapnak ha rákeresnek a cégedre;
 • a cégprofilon keresztüli telefonszám megjelenítéssel 1 kattintással hívható a vállalkozásod;
 • a Google Cégem profilokat elhelyezi a Google térképen a rendszer, az adott keresési témában;
 • megoszthatsz és meghirdethetsz eseményeket, fényképeket a cégeddel kapcsolatban;
 • gyorsan reagálhatsz az ügyfelek üzeneteire;
 • statisztikák segítségével pontos képet kaphatsz arról, hogy az ügyfelek hogyan szereznek tudomást vállalkozásodról és hogyan lépnek kapcsolatba veled;
 • meghatározhatod, hogy vállalkozásod hogyan jelenjen meg a keresési eredményekben és a Google Térképen.

Miért fontos a Google cégem profil létrehozása?

Ha új a vállalkozásod vagy ha egy meglévő cég forgalmát szeretnéd fellendíteni, akkor kulcsfontosságú az online jelenlét.

Ha el szeretnéd érni, hogy nehézségek nélkül rád találjanak, az internetezők, bizalommal fordulnák ügyfeleid felé, és egyedi cégprofilt szeretnél magadnak, akkor a Google Cégem szolgáltatásait neked találták.

Azért is hasznos, mert első kézből szolgáltatsz információt a potenciális vevőid számára és az ügyfeleidtől véleményt kérhetsz, ha megosztod a vállalkozásodra mutató URL-t, mely segít, hogy a vállalkozásod kitűnjön a többi közül.

Mindezek mellett, ha a vásárlóid kíváncsiak a nyitvatartási idődre és szeretnék megtudni, hogyan juthatnak el a címedre vagy érdekelnék őket az üzletedről írt értékelések, biztos, hogy először egy Google-ben indított kereséssel fognak információt gyűjteni.

Ha nem tudod, hogy helyi vállalkozóként neked erre miért van szükséged egyáltalán bármilyen profilra, akkor itt elolvashatod.

Kinek kell mindenképp?

Legfőképpen a helyi üzlettel, bolttal, helyhez kötött vállalkozóknak a legfontosabb (cukrászda, étterem, szálloda, ügyvéd, stb.), de gyakorlatilag minden vállalkozásnak ajánlott, hiszen egy megjelenési lehetőséget biztosít és bizalmat szerezhetsz vele a vásárlók szemében.

A Google Cégem ma már nem opcionális, hanem az online jelenlét elengedhetetlen része, sőt a találati listán azok a cégek jelennek meg elsőnek, akinek van Google Cégem profilja.

A helyedben fontolóra venném ezt a lehetőséget!

6 tanács, hogy felhasználóbarát Google Cégem profilod legyen!

 1. hozd létre a profilod;
 2. lásd el adatokkal a céged adatlapját;
 3. frissítsd a képeid, niytvatartási programod;
 4. reagálj üzenetekre;
 5. válaszolj a kérdésekre, növelve az ügyfelek bizalmát;
 6. figyeld a profilod eredményét.

Elképesztően fontos, hogy pozitív véleményeket alkossanak a vállalkozásodról, hiszen hogyha a versenytársaidnak sokkal jobb, akkor miért választanának téged?

Te is azt a helyet választod, ahol a legtöbb információ van feltüntetve, illetve a legjobban véleményezték. Ez így van rendjén.

A fogyasztók 98%-a olvas véleményeket az adott termékről/szolgáltatásról és 64%-ot a befolyásolják a vásárlásban.

Gyere és regisztálj a Google Cégem profilra.

Hasonló cikkek